söndag 13 april 2008

Shoppat lite...

När man då bor i mysig HR i stan och har allt nära och med massor av kommunikationer överallt, ja då är det inte så bråttom att ta körkort. Särskilt om man inte haft råd när man var runt 20 och förälder/drar.
Men även om man bor mitt i stan och kan åka tåg, buss och spårvagn så behöver man ibland åka till soptippen, IKEA eller annat off-liggande ställe och _det_ är svårt utan bil.
Vart vill jag då komma? Jo, så klart, vi har köpt och nu även fått bil levererad! En vansinnigt söt sak. För maken var motorn viktigast (ja, förutom att det var en miljöbil vilket vi båda var ense om att vi skulle ha) och för mig formgivningen och färgen.
Det tog tid att bli överens. Milt sagt. Men en dag stod den där: Citröen C4 Kombi-Coupé och var både miljö, snygg, bra och hade allt! Svart kunde vi få dessutom och då var saken biff utan further ado.
I torsdags kom den och sedan dess har vi hunnit använda den en hel del. Nyhetens behag givetvis men en SÅDAN oerhörd frihet! Vad bra att maken tog körkort i höstas :-)

Funderingar runt villa istället för HR kom av sig än mer när vi kände friheten med bilen. Det är en attans bra kombination med lägenhet, sommarstuga och BIL. Vi saknar just inget i detta nu.
Givetvis har vi hunnit med att skaffa ny och bra bilstol, liten paraplysulky, varit på IKEA och börjat kika förberedande inför höstens väggbygge och därmed minstingens nya, egna rum och andra turer. Idag blir det picknick i skogen med hunden. Härligt!

På IKEA låg lampskärmar modell stor i härlig sammet i färgen plommon.... Gissa om de nu gör sig i vardagsrummet? De var som gjorda för att matcha våra väggar och vi behövde fler ljuskällor, så det var absolut två flugor i en smäll!

1 kommentar:

Caroline sa...

Joho då, här kollar man vad som händer när man googlar sitt namn, och så hamnade jag här! En sida av dig som jag inte kände till - ett snäpp förvånad!